Politica de confidentialiate

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Compania efectueaza colectarea si procesarea datelor personale, este BIOVET DISTRIBUTION SRL, numita in continuare BIOVET DISTRIBUTION, Strada Păpușoiului, Nr. 2A, Sector 5, București. Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. BIOVET DISTRIBUTION isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Ce date cu caracter personal prelucram?

Date cu caracter personal sunt informatii referitoare la la o persoana fizica care poate fi identificata, direct sau indirect. BIOVET DISTRIBUTION prelucreaza urmatoarele categorii de date:

  • date de identificare: nume, prenume, seria si numarul actului de identitate, e-mail, telefon (fix, mobil, fax);
  • orice alte informatii care sunt necesare desfasurarii activitatilor BIOVET DISTRIBUTION in scopurile de mai jos.

Prelucrarea inseamna operatiuni cum sunt: colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, transmiterea, combinarea, blocarea, restrictionarea, stergerea, distrugerea, arhivarea datelor cu caracter personal etc.

Sursa datelor cu caracter personal

Datele sunt obtinute direct de la utilizator (in urma creearii unui cont pe site sau unei relatii comerciale).

In ce scopuri prelucram datele cu caracter personal?

Scopurile pentru care BIOVET DISTRIBUTION prelucreaza datele cu caracter personal sunt:

  • furnizarea de produse si servicii comerciale prin intermediul tuturor canalelor disponibile in acest sens (de ex: reprezentantii de vanzari, internet, telefon etc.);
  • contactarea Clientului / administratorului / imputernicitului / delegatului prin intermediul mijloacelor de comunicare cu scopul de a-i aduce la cunostinta / notifica informatii despre produsele si serviciile BIOVET DISTRIBUTION;
  • efectuarea unor activitati de colectare debite si/sau recuperare creante sau de gestionare a unor astfel de activitati;
  • realizarea de activitati de marketing sau publicitate de tip general, activitati de fidelizare a clientelei si realizarea de sondaje;
  • pentru inregistrarea video a prezentei persoanelor in locatiile fizice ale BIOVET DISTRIBUTION, cu scopul de a mentine un nivel ridicat de securitate. Mentionam ca datele cu caracter personal sunt, uneori, folosite de catre BIOVET DISTRIBUTION, pentru o serie de scopuri secundare (de ex: pentru arhivare, audit intern, extern etc.), acestea fiind intotdeauna compatibile cu scopurile principale, pentru care datele respective au fost initial colectate.

 

Temeiurile procesarii datelor personale

  • pentru executarea unui contract la care Clientul este parte (de ex: furnizarea serviciilor comerciale, furnizarea de produse sau suport pentru utilizarea acestora, trimiterea de notificari/informari cu privire la produsele detinute);
  • in baza unei obligatii legale aflate in sarcina BIOVET DISTRIBUTION (de ex: identificarea si cunoasterea clientelei, identificarea si prevenirea fraudelor);
  • in baza consimtamantului Clientului / administratorului / imputernicitului / delegatului, daca acesta ne-a fost acordat (de ex: in caz de marketing direct sau luarea de decizii automate care produc efecte juridice sau efecte similare semnificative si care nu sunt necesare executarii unui contract sau indeplinirii unei obligatii legale);

 

Transmiterea datelor personale

BIOVET DISTRIBUTION nu va dezvalui datele cu caracter personal, cu exceptia angajatilor autorizati si contractorilor/partenerilor ce au calitatea de persoane imputernicite (servicii de curierat) carora aceste date le sunt necesare pentru a le procesa in numele BIOVET DISTRIBUTION sau in cazul in care obligatia de dezvaluire reprezinta o obligatie legala a BIOVET DISTRIBUTION sau a angajatilor ori contractorilor/partenerilor acesteia.

Durata prelucrarii datelor personale. Garantia securitatii datelor personale

Datele cu caracter personal vor fi prelucrate de catre BIOVET DISTRIBUTION pe tot parcursul relatiei contractuale si dupa finalizarea acesteia in vederea conformarii cu obligatiile legale aplicabile in domeniu, inclusiv, dar fara limitare, la dispozitiile in materia arhivarii.
BIOVET DISTRIBUTION nu promoveaza SPAM-ul, obligandu-se ca datele colectate sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal Clientului / administratorului / imputernicitului / delegatului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.
BIOVET DISTRIBUTION, impreuna cu colaboratorii sai (persoane imputernicite), isi asuma responsabilitatea implementarii unor masuri tehnice si organizatorice corespunzatoare privind protectia confidentialitatii si securitatii datelor cu caracter personal.

 

Drepturile persoanei vizate si exercitarea lor

Persoana vizata are urmatoarele drepturi:

  • Dreptul la informare - dreptul de a primi informatii detaliate privind activitatile de prelucrare efectuate de BIOVET DISTRIBUTION, conform celor prevazute in prezentul document;
  • Dreptul de acces - poate solicita si obtine confirmarea faptului ca datele sale cu caracter personal sunt prelucrate sau nu de catre BIOVET DISTRIBUTION, iar in caz afirmativ, poate solicita accesul la acestea, precum si anumite informatii. La cerere, BIOVET DISTRIBUTION va elibera si o copie a datelor cu caracter personal prelucrat, copiile suplimentare putand fi tarifate in functie de costurile efective ale BIOVET DISTRIBUTION;
  • Dreptul la rectificare – dreptul de a obtine rectificarea datelor cu caracter personal inexacte si completarea celor incomplete;
  • Dreptul la stergerea datelor (”dreptul de a fi uitat”) – in situatiile reglementate expres de lege (in special in cazul retragerii consimtamantului sau in cazul in care se constata ca prelucrarea datelor cu caracter personal nu a fost legala), poate obtine stergerea respectivelor date. Urmare a unei astfel de solicitari, BIOVET DISTRIBUTION poate sa anonimizeze datele, lipsindu-le de caracterul personal si sa continue astfel prelucrarea in scopuri statistice;
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii – in situatiile reglementate expres de lege (in special in cazul in care se contesta exactitatea respectivelor date pe perioada necesara pentru determinarea acestei inexactitati sau in cazul in care prelucrarea este ilegala, si nu se doreste stergerea datelor, ci doar restrictionarea);
  • Dreptul de opozitie – se poate opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla, prelucrarilor intemeiate pe interesul legitim al BIOVET DISTRIBUTION;
  • Dreptul la portabilitatea datelor - poate primi datele cu caracter personal, intr-un format structurat, care poate fi citit automat, sau poate solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator. Acest drept este aplicabil numai: (i) pentru datele cu caracter personal furnizate de catre Client si/sau de la un administrator / imputernicit / delegat catre BIOVET DISTRIBUTION, (ii) daca prelucrarea datelor cu caracter personal este realizata prin mijloace automate si (iii) daca prelucrarea are ca temei legal fie executarea unui contract, fie consimtamantul persoanei vizate;
  • Dreptul de a depune plangere - poate depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal de catre BIOVET DISTRIBUTION la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
  • Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamant, acesta poate fi retras oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;
  • Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate utilizate in procesul de furnizare a serviciilor si produselor BIOVET DISTRIBUTION – in cazul in care BIOVET DISTRIBUTION ia decizii automate in legatura cu datele cu caracter personal, persoana vizata poate (i) cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, (ii) isi poate exprima punctul de vedere cu privire la respectiva prelucrare si (c) contesta decizia.

Politica de utilizare Cookie-uri

Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de S.C. BIOVET DISTRIBUTION S.R.L. cu sediul social pe Strada Păpușoiului, Nr. 2 A, Sector 5, București, (denumita in continuare BIOVET DISTRIBUTION).

Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile BIOVET DISTRIBUTION pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online sau accesul pe site. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

Ce Cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada de pana la 1 an de zile, stabilita in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopul de asistenta la accesare, pentru monitorizarea paginilor vizitate si preferintele utilizatorului.

Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile pot stoca informatii ce au un caracter personal (de exemplu, cod de identificare al vizitatorului, preferinte personalizate sau un istoric al paginilor vizitate). Aceste informatii nu sunt generate de cookie-uri, ci de catre vizitator, in momentul in care acesta completeaza formulare online. Desi cookie-urile sunt stocate in memoria calculatorului, telefonului, tabletei sau a oricarui alt dispozitiv utilizat pentru accesarea unui site, cookie-urile nu pot accesa sau citi alte informatii stocate in respectivul dispozitiv.

Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

Lista completa a modulelor cookie utilizate de acest site

  • GA - google analytics - monitorizarea accesarilor diverselor pagini din magazin
  • PHPSESSID - identificarea sesiunii
  • currency - pastrarea preferintelor utilizatorului, in legatura cu moneda in care vede preturile
  • language – pastrarea preferintelor utilizatorului, in legatura cu limba in care este afisat magazinul

 

Protectia datelor

In masura in care, pe langa informatiile prezentate mai sus, apreciati ca va sunt necesare clarificari suplimentare, aveti posibilitatea de a contacta Responsabilul privind Protectia Datelor la nivelul BIOVET DISTRIBUTION, la urmatoarea adresa de e-mail: dpo@biovetdistribution.com.

Linkuri utile

Daca doriti sa afli mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri: